Treballem amb qui necessita orientació i eines per a resoldre dificultats emocionals i de salut amb tractaments personalitzats. Som al teu costat per a que retrobis de nou el teu benestar emocional i la dels qui t’envolten.

TERÀPIA INDIVIDUAL

MALESTAR EMOCIONAL

A vegades ens sentim vulnerables degut a les preocupacions quotidianes i ens envaeixin sensacions de descontrol, de tristesa i de buit.

Aquests pensaments d’inquietud i insatisfacció ens van tornant cada vegada més pessimistes i minen la pròpia autoestima, creant cada vegada més malestar emocional. Les persones ens acostumem a conviure-hi, tot i que la incomoditat interna és constant i ens acaben interferint en el nostre dia a dia.

AUTOESTIMA

La capacitat d’autovalorar-nos es desenvolupa progressivament des de la infantesa i el concepte d’un mateix es forja al llarg de les dues primeres dècades de la vida d’una persona.

La majoria de persones ens estimem, és a dir, tenim una autoestima saludable i positiva. A vegades però, hi ha successos que enfosqueixen la percepció d’un mateix i la distorsionen, portant-nos a un  automenyspreu i judici negatiu. Recobrar la autoestima és primordial per al bon desenvolupament personal.

 RELACIÓ AMB ELS ALTRES

Les habilitats socials són totes aquelles maneres de fer o de comportar-nos, verbals i no verbals, que ens ajuden a apropar-nos als demés d’una manera adequada i assertiva.

Això és, des del respecte i la confiança cap a un mateix i cap a l’altre. A vegades trets de personalitat com la timidesa, la inhibició o la inseguretat fan que no gaudim de les relacions interpersonals d’una manera fluida i còmoda.

ESTRÈS I TRASTORNS D’ANSIETAT

L’estrès és un procés natural del cos humà que respon a la nostra necessitat d’adaptar-nos a l’entorn en situacions que percebem com a amenaçadores; per exemple, un canvi o excés de feina, la pèrdua del lloc de treball, una mudança, una nova relació o una separació, la malaltia o la pèrdua d’un ésser estimat, etc…

Si bé en un primer moment la resposta d’estrès és necessària i adaptativa, quan aquesta es perllonga o s’intensifica en el temps, la salut, el rendiment acadèmic o professional i, fins i tot, les relacions personals o de parella de l’individu es poden veure afectades degut a un trastorn per ansietat. Les senyals més característiques de l’estrès són:


Emocions:
ansietat, por, irritabilitat, confusió…
Pensaments: dificultat per concentrar-se, pensaments repetitius, excessiva autocrítica, oblits, preocupació pel futur…
Conductes: dificultats en la parla, riure nerviós, tracte brusc en les relacions socials, plor, estrènyer les mandíbules, augment del consum de tabac, alcohol…
Canvis físics: músculs contrets, mal de cap, problemes d’esquena o coll, malestar estomacal, fatiga, infeccions, palpitacions i respiració agitada…

 

Alguns trastorns d’ansietat son: Trastorns obsessiu compulsiu, Fòbies, Fòbia social, Estrès post-traumàtic, Ansietat, Atacs de pànic, Insomni. 

DEPRESSIÓ

La depressió és molt més que estar baix de moral. ​La majoria de persones experimenta tristesa de tant en tant, però en algunes ocasions aquests sentiments no desapareixen i s’acompanyen d’altres símptomes que provoquen malestar o dificultats per desenvolupar la vida quotidiana. És aleshores quan podem estar davant d’un trastorn per depressió.

La depressió es caracteritza per la rendició de la persona i la renúncia a les seves activitats quotidianes, l’experimentació de sentiments d’impotència, la incapacitat d’afrontar les situacions, la dificultat de concentrar-se, la sensibilitat extrema, les conductes d’aïllament i / o delega de responsabilitats. El deprimit es converteix en víctima.

El malestar es pot manifestar de moltes formes com idees negatives, por al futur, sensació que passarà una desgràcia, sensació de no estar a l’altura de les circumstàncies, incapacitat d’adaptar-se a un canvi, sentiments de culpa no superats… entre d’altres.

PÈRDUA I DOL

Tota persona ha experimentat en algun moment de la seva existència, la pèrdua d’un ser estimat, d’alguna cosa material amb molt de valor sentimental, o d’una situació d’estabilitat. ​Aquestes pèrdues significatives desencadenen una sèrie de pensaments, reaccions emocionals, físiques i conductuals, que donen lloc al procés que anomenem dol.

El dolor per la pèrdua ens pot fer sentir confusos, insegurs i fins i tot, podem arribar a qüestionar-nos moltes coses. En alguns casos el dol comença i acaba de forma natural, però en d’altres provoca reaccions emocionals molt intenses i dilatades en el temps, que interfereixen en el dia a dia de la persona. En aquests casos, és oportú buscar suport de professionals especialitzats.

Elaboració de dols, Problemes adaptatius del cicle vital, Acceptació de malalties i dolors crònics, Persones grans, Jubilacions, Niu buit.