Quan acudir al psicòleg?

Demanar ajuda, és per la majoria de les persones, una tasca difícil. Tenim la necessitat de sentir-nos autosuficients i capaços de solucionar els nostres problemes, però en alguns casos, no ens en sortim. Si demanar ajuda ja és complicat, encara ho és més demanar-la a algú que no coneixem. Acudir al psicòleg, a molta gent encara l’espanta, sobretot per que no tenim massa clar, en què consistirà aquesta relació d’ajuda.

Demanar cita al psicòleg no és com anar al dentista. Al dentista obrim la boca i són ells els que decideixen què faran i quan ho faran. Al psicòleg, el pacient també ha d’obrir la boca, però en aquest cas per parlar. Serà ell el que dirigirà la sessió i escollirà aquells aspectes de la seva vida que vol canviar, millorar o fins i tot eliminar.

Si estàs pensant en acudir a un psicòleg, et diria que hi vagis i provis, ja que si ho tens al cap, per algun motiu serà. Fes cas a la teva intuïció.

 

Sents que necessites ajuda però no saps si el psicòleg és la persona adequada?

A vegades els pacients que vénen a consulta no saben massa bé què esperar, però senten que necessiten ajuda. Saben que han de fer algun canvi però no tenen ni idea del com ni el on. A psiSALUT intentem clarificar els teus objectius i t’ajudem a establir una fulla de ruta. Si estàs d’acord amb el que et plantegem, ens posem a treballar amb tu per seguir-la.

 

Tens clar l’objectiu però no saps si un psicòleg et pot ajudar?

En aquest cas, o bé et quedes amb el dubte per sempre més o demanes cita i surts de dubtes.

Els psicòlegs no tenim una vareta màgica com les de Màgia Borràs, tampoc fem miracles i hi ha situacions que no podem canviar. No ens agrada que la gent perdi el temps ni perdre’l nosaltres tampoc. Per tant, si veiem que no podem treballar en el que desitges, amb sinceritat i des del minut 0, t’ho farem saber.

Per altra banda, podria ser que durant la teràpia te n’adonis que hi ha un camí alternatiu als que t’havies plantejat per assolir el teu objectiu. I en aquest camí el psicòleg si que et pot ajudar. Però no ho sabràs si no vens a consulta, encara que sigui una sessió.

 

Tens l’objectiu i saps que necessites un psicòleg?

Aquest semblaria l’escenari més favorable, oi? Bé, a vegades no és així perquè es va a consulta amb les idees molt clares i resulta que el que fem nosaltres és tombar-les per complert i plantejar altres solucions.

Al cap i a la fi, un psicòleg serveix per ajudar a resoldre problemes que un mateix no és capaç de resoldre. Per aquest motiu no podem mantindre exactament la teva visió del problema quan vens a teràpia, sinó que l’hem de canviar per donar cabuda a una solució alternativa.

En resum, a la pregunta: quan acudir a un psicòleg? la resposta és: quan sentis que tens un problema que no saps com resoldre i necessites alternatives. El problema pot ser un embolic o estar ben definit. Si està ben definit, treballem a partir d’aquí i si és un embolic, començarem per definir un objectiu concret.

Això si, si després de la primera sessió sents que no ha valgut la pena ni has estat còmode, no tornis. Has de seguir la teva intuïció per acudir, però també per deixar de fer-ho.

Quan acudir al psicòleg?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *