DEMÈNCIES

EXPERTS EN ALZHEIMER I ALTRES DEMÈNCIES

Gran part de les famílies amb un ser estimat amb deteriorament cognitiu o demència, afirmen necessitar més informació sobre la malaltia que pateix el seu familiar, les opcions de tractament, informació sobre què poden fer per ajudar-lo i així també posar-s’ho més fàcil a ells mateixos.

La informació és bàsica per a permetre que la família faci un abordatge adaptatiu de la situació, i pugui així minimitzar l’estrès que els provoca i prevenir la possible aparició de la Síndrome del cuidador cremat.

Si teniu un ser estimat amb algun tipus de malaltia neurodegenerativa com la Malaltia d’Alzheimer, la Malaltia de Parkinson o la Demència Vascular entre d’altres, us podem ajudar a tu i als teus, només cal que descobreixis com:

DEMÈNCIES

NO PODEU VENIR?
ENS ADAPTEM A VOSALTRES

Sabem que és difícil organitzar-se i desplaçar-se quan es té una persona a càrrec. Per això us oferim diferents FORMATS de teràpia. PREGUNTA’NS sense compromís.

REUNIÓ INFORMATIVA:

Expliqueu-nos la vostra situació i si us podem ajudar us explicarem com. Demana-la ara

SUPORT A LA FAMÍLIA i CUIDADOR

· Vols conèixer més sobre la malaltia del familiar?
· No saps com actuar en algunes situacions difícils del dia a dia?
· Sents que perdràs el control i no aguantaràs més aquesta situació?
· Tens dificultats per dormir?
· Et sents desbordat en la tasca de cuidar?
· No saps com explicar-ho als fills?
· Estàs trist, preocupat i no pots disfrutar amb el que fas?

SUPORT A LA PERSONA AMB DETERIORAMENT COGNITIU O DEMÈNCIA

· Valorarem la seva situació de manera integral per saber com ajudar-lo
· Crearem un Pla d’Estimulació Cognitiva adaptat a les seves necessitats
· Alentirem el progrés de la malaltia neurodegenerativa
· Millorarem la seva autonomia, autoestima i estat d’ànim
· Us aproparem el Pla d’Estimulació Cognitiva a casa vostra
· Portarem un seguiment en el temps

PLANS D’ESTIMULACIÓ COGNITIVA

L’estimulació cognitiva té com a objectiu principal mantenir les diferents àrees amb un funcionament més òptim per més temps, tant en persones sanes com en aquelles amb malaltia neurodegenerativa com l’Alzheimer, el Parkinson amb demència o la demència vascular entre d’altres. També es pretén afavorir, millorar i mantenir l’autonomia personal i social per a tenir una millor qualitat de vida.

Existeixen diferents maneres de realitzar un treball cognitiu. Des de la conversa fins a la resolució d’exercicis en format paper o mitjançant programes d’estimulació cognitiva en suport informàtic.

El treball individual permet una millor supervisió del cas i la realització “a mida” d’exercicis en funció del grau i tipus de deteriorament que presenta. Permet també, tenir en compte característiques com el nivell d’alfabetització i escolarització previs o les motivacions personals, a més d’altres possibles dificultats com la sordesa o la ceguesa.

Es treballen totes les àrees cognitives: la orientació, la memòria, el llenguatge, la capacitat numèrica, el pensament abstracte, el raonament, la percepció, la atenció, la comunicació, entre d’altres.

ASSESSORAMENT A LA FAMÍLIA I CUIDADOR

Quan a una família arriba la notícia de que un ser estimat pateix una demència, tenen lloc moltes preguntes d’àmbits diferents: Què és aquesta malaltia? Com el podem ajudar a casa? Què podem esperar que succeeixi? Com podem actuar si es posa agressiu?

L’entorn familiar i el cuidador principal, son el pilar de la persona que pateix la malaltia. És molt important doncs, que es disposi de la orientació necessària per a viure de forma adaptativa la situació de cura.

Estem parlant per exemple de com resoldre situacions complicades amb el malalt o com intervenir en les activitats bàsiques de la vida diària com la higiene, la alimentació, etc…

Una família informada i acompanyada en el procés, el viurà molt millor, més sanament i sense arribar a situacions extremes que podrien derivar en l’estrès del cuidador i en la seva claudicació com a tal. 

VALORACIONS NEUROPSICOLÒGIQUES

La valoració neuropsicològica és un estudi de les diferents àrees cognitives i l’estat funcional de la persona, mitjançant l’administració de bateries de tests estandaritzats, resultats dels quals es recullen en un informe. Una de les finalitats és planificar un Pla d’estimulació cognitiva.

INFORMES PSICOLÒGICS

Fem l’exploració de les diferents àrees cognitives i l’estat funcional de la persona en qüestió, redactem l’informe psicològic amb els resultats i l’impacte en el desenvolupament de les activitats de la vida diaria de la persona. 

La família pot lliurar aquest informe en els tràmits que necessiti com sol·licitar el Grau de Dependència.

CONFERÈNCIES I XERRADES

FORMES PART D’UNA ENTITAT O ORGANITZACIÓ I BUSQUES ALGÚ QUE PARLI D’ALGUN TEMA EN CONCRET?

ESCRIU-NOS un mail amb la teva idea i ens adaptem.

Fem xerrades de psicologia en general, sobre la demència, els cuidadors de persones dependents, etc… Més info AQUÍ